2019-07-25 06:02:11• hírek • közlemény

Bálkirálynőt választottak a Reménység Központban

Huszonegy hölgy szállt versenybe az Anna-bál szépe címért a Caritas szatmárnémeti idősklubjában megszervezett rendezvényen.  

Huszonegyedik alkalommal szervezett Anna-bált a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Reménység Nappali Idősközpontja. A szerdán megtartott eseményen jelen volt Román János, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet vezérigazgatója, valamint Boros János, a szervezet idősterületének vezetője is.


A klub hagyományaihoz híven Fűzi László ceremóniamester nyitotta meg a rendezvényt röviden felvázolva az Anna-bál történeti hátterét. Ezt követően Kruzlics János a női szépségről beszélt, majd Marchiș Gheorghe (Gigi) a világtörténelem híres Annáiról emlékezett meg. Ezután kezdődött a várva-várt szépségverseny, melyre huszonegy nyugdíjas hölgy nevezett be. A legfiatalabb versenyző 62, a legidősebb 78 éves volt. Tisztelete és csodálata jeléül, a versenyzőket, bécsi keringő dallamára, maga Román János vezérigazgató vezette körbe a teremben.


A nyertesek kijelölése a közönség szavazata alapján történt. A 2019-es Anna-bál szépe címet ezúttal Vatra Éva nyerte el, udvarhölgyei pedig Spiller Katalin és Anghiuș Mária lettek. A legszebbnek járó koronát a 2017-es bál szépe, Puiu Rozália Margó adta át. A két éve nyugdíjba vonult Vatra Éva elmondása szerint ez volt élete egyik legcsodásabb napja. Állítása szerint egy nőnek akárhány éves is legyen, oda kell figyelnie magára, ápoltnak kell lennie. A szerdai Anna-bál keretében a klubtagok köszöntötték a júniusban, illetve júliusban született társaikat is, nem feledkezve meg az Anna nevet viselő hölgyekről sem. A szülinaposok és névnaposok megünneplése után következett az igazi bál, amely késő délutánig tartott.


A Caritas Reménység Idősközpontjába járó nyugdíjasok örülnek egymás sikereinek, támaszt nyújtanak egymásnak a bajban, együtt vannak jóban-rosszban, mint egy igazi közösség tagjai. Az olyan események, mint a tegnapi Anna-bál ezt a közösséget még erősebbé, még összetartóbbá kovácsolják. 









 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: